Thursday, November 25, 2010

Hantu kum-kum

Those peeps yang sekolah menengah around year 1990++ surely pernah dengar cerita pasal hantu kum-kum kan... (bahaha,last night I watched the drama @Astro, tetiba teringat cerita kum-kum ni..)

Well, the story about Hantu kum-kum had haunted me and my friends terribly.. Kitorg memang takut nak keluar rumah, nak pegi sekolah, apatah lagi nak main kejar2 kat padang waktu petang..

"Hantu kum-kum asalnya perempuan cantik. Tapi dia cantik disebabkan ilmu hitam yang dia amalkan. Tapi dia dah langgar pantang tu. So sebagai balasan, dia kena hisap darah anak dara 40 orang"<----- Cerita kawan aku kat sekolah...Wah meremang beb...dulu kum-kum cantik? cantik cmne ek?

Cantik mcm Aishwarya ke? .. Sumpah super cantik dia ni... (gambar hiasan)


"Hantu kum-kum ni akan sentiasa cari mangsa.. Taktik dia ialah jual barang dari rumah ke rumah. Kalau rumah tu ada anak dara, sure dia hisap darah anak dara tu" Gullpppp..Seram seyy

Huwaaaaa takut tiap kali orang ketuk pintu..knock knock....

"Hantu kum-kum ni pakai purdah hitam... lagi satu dia drive kereta kancil merah!!!"
Bahana nya tiap kali aku jumpa kancil merah ni memang gigil badan....


Lari!!! Kancil merah, kancil merah!!!!!


Dulu masa cerita kum-kum ni hot, memang takut
tengok perempuan berpurdah..Skrg tak lagi :)


Agak lama citer kum-kum ni berlarutan... impaknya memang dasyat, aku dan kawan2 memang takut nak keluar rumah saje2, kalau ada je kancil merah dah rasa meremang bulu roma, tak berani nak bukak pintu kalau ada orang ketuk/bg salam (mak aku ketuk pintu pun aku tak bukak,huhu)

Hari demi hari...aku pun tertanya2, mana kum-kum ni..agaknya dah cukup 40 orang anak dara dia hisap darah diorg kot...bahaha,tingin gak nak jumpa tapi tak dapat (^___^) Last-last citer tu dah tak hot...

Tak pasti siapa yang cipta cerita kum-kum ni...but one thing for sure, anak dara takut nak keluar rumah...bagus jugak kan, at least takdelah buang masa kat luar... Tapi kalau zaman sekarang, nak momokkan cerita cmni kat anak2 dara, aku rasa bukan anak2 dara tu yang seram, silap2 hantu kum-kum tu yang takut nak keluar cari mangsa...sebabnya anak2 dara zaman sekarang lebih "dasyat" dari hantu...huwaaa..larikkkk!!!!!

Warghh..mana kum-kum ni..ngantok dah... ZZZzzzZZZZ

1 comment:

Benrauf 2.0 said...

igt lg. kum kum ke nnamenye. mengarut sampai mufti mengamuk. hehe